Mooie resultaten Turning Winsum bij turnwedstrijd 19 jan 2019

1 februari 2019

De eerste NTS-A turnwedstrijd van het jaar werd op 19 januari gehouden in Uithuizen. Naast de dames Lisa Datema, Iris Wijk, Melissa Bottema en Kitty de Haan deed ook Ruben Brouwer als eerste jongens namens Turning Winsum mee aan een KNGU wedstrijd.

Ruben

Ruben is onlangs begonnen met het oefenen op de stof van “instap niveau 17” en traint hiervoor sinds een paar weken ook in Loppersum bij LSV. Eigenlijk kwam deze wedstrijd nog iets te vroeg, aangezien de basis van niveau 17 er nog maar net in zit, de plusjes moeten nog volgen. De meeste tegenstanders zijn een paar jaartjes ouder en al helemaal ingevoerd in de stof, wat ze op de D-score ettelijke punten voorsprong oplevert. Het doel van vandaag was dan ook vooral kennis maken met de overweldigende sfeer en alles wat bij een échte grote bondswedstrijd komt kijken. Zo was het op de avond ervoor nog zoeken naar de juiste kleding volgens KNGU-voorschrift en moest een kwartier voor de wedstrijd nog een jacht op witte sokken worden geopend. Het maakte Ruben niets uit, die genoot samen met trainster Rianne en trainingsmaatje Hendrik met volle teugen.

Al met al heeft Ruben een prachtige prestatie neergezet door in de E-score hele nette cijfers te scoren. Door het ontbreken van de hoogste moeilijkheidsgraad eindigde Ruben vandaag onderaan, maar weet precies waar hij aan kan gaan werken. Op 9 februari staat hij er weer namens Turning Winsum, dan in de turnhal in Groningen

 

Lisa, Iris, Melissa en Kitty

Bij de dames mocht Lisa (pupil 2 N3) de spits af bijten. Ze begon op de balk, viel hier helaas wel twee keer vanaf maar heeft haar hele oefening verder netjes uitgeturnd. Na de balk kwam de vloer. Hier liet Lisa een keurige oefening zien zonder grote fouten. Daarna de sprong. Lisa spong, zoals ze zelf zei, op de veren van de plankoline. Maar ondanks dat wist ze een keurige sprong neer te zetten. Wat ook te zien was in het eindklassement met een mooie 6e plek op sprong. Als laatste de brug. Ook hier liet ze en keurige oefening zien en landde ze, voor het eerst op een wedstrijd, bij de salto keurig op haar voeten. Lisa werd uiteindelijk 15e in een deelnemersveld van 26.

Na Lisa waren Iris, Melissa en Kitty (allen Senior C) aan de beurt. Zij begonnen op de sprong waar Kitty als eerste aan de beurt was. Kitty liet twee keurige sprongen zien (half in half uit en overslag). Daarna kwam Iris. Ze was erg zenuwachtig voor de sprong want ze zou vandaag voor het eerst de Tsukahara springen. Deze heeft ze super goed gedaan. Ook haar tweede sprong (half in heel uit) zag er keurig uit. Als laatste liet Melissa twee keurige sprongen zien (half in half uit en overslag).

Na de sprong kwam de brug. Een lastig onderdeel. Kitty was weer als eerste aan de beurt en liet een nette oefening zien maar helaas mistte hier de hoge opwaai en hing ze volledig stil na het wippertje. Hierna was Iris aan de beurt en wederom liet ze een keurige oefening zien waarmee ze zelfs 1e stond in het eindklassement! Melissa turnde een hele nette oefening, helaas kon ze geen zolendraai doen waardoor ze een element miste en veel punten moest laten liggen.

Daarna door naar de balk. Kitty had helaas een erg grote wiebel na de radslag en een val na de arabier. Op nog een, toch wel domme, fout na maakte ze verder geen grote fouten. Iris turnde weer een keurige oefening en maakte geen grote fouten. Melissa viel helaas bij de radslag en bij haar duikdraai. Maar bij haar boogje bleef ze keurig staan.

Op het laatste onderdeel de vloer turnde Kitty een keurige oefening zonder grote fouten maar wel met een paar kleine stapjes. Ook Iris turnde een keurige oefening en werd 2e op de vloer. Als laatste Melissa. Die heeft even laten zien wat ze in huis heeft en eindigde op een mooie 4e plek op de vloer.

Melissa is uiteindelijk 25e geworden, Kitty 12e en Iris 1e in een deelnemersveld van 30.

 

Op naar de volgende wedstrijd!

 

Mooie resultaten Turning Winsum bij turnwedstrijd 19 jan 2019