Drie keer goud en twee keer zilver voor Turning Winsum.

19 januari 2020

Zaterdag 18 januari was in Bellingwolde de eerste voorwedstrijd voor al onze NTS-B meiden. Voor sommige meiden was dit de allereerste wedstrijd, voor anderen één van de vele en voor weer anderen was dit de eerste wedstrijd na een lange tijd geen wedstrijden meer geturnd te hebben. Kortom, het beloofde een spannende maar ook zeker erg leuke en gezellige dag te worden. In deze wedstrijd streden de meiden niet alleen om een podium plek, het is ook de eerste wedstrijd voor de doorstroming naar de finale (provinciaal kampioenschappen) en naar de toestelfinales. Elk toestel telt dus zeker mee, ook als de rest wat minder goed is gegaan. 

In de eerste ronde mochten Eliza en Sarith het spits afbijten.

Eliza (Pupil 2 D1) opende haar wedstrijd op de brug. Helaas viel ze door met de buikdraai waardoor ze er een dubbele buikdraai van maakte. Verder liet ze gelukkig een nette oefening zien. Daarna door met de balk, hier moest ze met de radslag de balk eventjes verlaten. Als derde toestel de vloer. Hier liet ze een nette oefening zien zonder grote fouten wat haar een mooie 3e plek op dit toestel opleverde. Als laatste moest Eliza springen, dit deed ze keurig.
Eliza werd 5e in een deelnemersveld van 10

Sarith (Jeugd 2 G) begon op de balk. Helaas moest ook zij vroegtijdig de balk verlaten, wat punten kost. Als tweede toestel de vloer. Een nette vloer wat haar zelfs een mooie 5e plaats opleverde! Vervolgens had ze de sprong. Helaas ging dit niet zoals gepland en raakte ze met haar handen de mat aan. De tweede sprong was netjes. Als laatste toestel de brug, hier liet ze een nette oefening zien.
Sarith werd uiteindelijk 16e in een deelnemersveld van 16


Vervolgens waren in de derde wedstrijdronde Iris.B, Esmee, Yara, Lara en Angelina aan de beurt.

Esmee (Jeugd 1 D1) begon op de balk. Hier turnde zij een goede oefening. Een wiebel bij de radslag zorgde helaas voor een val. Verder netjes geturnd en de oefening afgesloten met een mooie salto a.o. Daarna kwam de vloer. Hier turnde ze een mooie nette oefening. Door naar de sprong. Na een paar keer inspringen was ze er wel klaar voor. Ze sprong twee keer een goede overslag. Als laatste kwam de brug. Ze turnde netjes en had alle onderdelen erin. De wegzet salto was nog spannend maar die ging prima.
Ze eindigde de wedstrijd als 12e in een deelnemersveld van 17

Ook Iris.B. (Jeugd 1 D1) begon op de balk. De oefening begon goed en ze turnde netjes. De radslag vond ze nog steeds erg spannend en ze viel hiermee van de balk af. Ze sloot af met een mooie salto a.o. Door naar de vloer. De oefening ging goed en er werden geen onderdelen vergeten. Daarna kwam de sprong. Ze sprong twee keer een goede overslag over de pegasus. Als laatste onderdeel de brug. Deze turnde ze netjes, met een paar stopjes. Hiermee sloot ze de wedstrijd af.
Ze werd 16e in een deelnemersveld van 17

Angelina (Junior G) begon haar wedstrijd op Balk. Hier turnde zij een nette oefening, alle onderdelen zaten erin. Daarna door naar vloer. Op dit toestel werd ze 2e. Ze was de oefening een beetje vergeten maar het improviseren ging goed. Haar volgende toestel was de sprong, ze liet twee keer een mooie overslag zien. Als laatste toestel de brug. Dit was voor haar het spannendste onderdeel. Bij de salto af kreeg ze een handje hulp. De uitslag was spannend.
Ze eindigde op het podium met een 2e 🥈 plaats in een deelnemersveld van 7

Yara (Junior F), turnde als eerste sprong hier liet ze een nette overslag zien. Daarna turnde ze brug, ze liet een mooie brug oefening zien met een mooie salto af. Daarna turnde ze balk hier liet ze ook een goede oefening zien zonder vallen en zonder grote fouten. Als laatste turnde ze vloer, haar arabier flikflak ging goed. Helaas viel ze bij haar salto voorover.
Ze werd uiteindelijk 8ste in een deelnemersveld van 25

Ook Lara (Junior F), turnde als eerste de sprong hier turnde ze een prima overslag. Daarna turnde ze brug ze had een beetje moeite met het ophurken, met inturnen ging na een paar keer proberen wel goed. Helaas, toen het tijd was voor de wedstrijd, viel ze toch maar heeft zichzelf goed herpakt en verder netjes geturnd, daarna turnde ze de balk ook dit ging goed en deed ze zonder vallen. Deze oefening was dan ook goed voor een mooie 5e plek.  Als laatste had ze vloer dit turnde ze erg netjes met een mooie arabier flikflak en salto voorover.
Ze werd uiteindelijk 11de in een deelnemersveld van 25

Eline, Yvonne, Merel, Daniëlle en Sarina sloten de wedstrijd af en mochten in de vierde en laatste wedstrijdronde laten zien wat ze in huis hebben.

Eline (Junior E) begon op de vloer. In het begin nog een beetje onzeker over haar arabier flikflak salto, maar zodra de wedstrijd begon voerde ze deze super goed uit en ze turnde een mooie vloer, zelfs goed genoeg voor een 1e plek! Daarna turnde ze sprong en liet 2 mooie sprongen zien. Half in heel uit als eerste sprong en als 2de een overslag. Met haar eerste sprong wist ze zelfs ook op dit toestel een 1e plek binnen te halen. Toen kwam brug, dit is een van haar sterkste onderdelen, in het begin nog wat bang om door te vallen bij de zolendraai maar toen de wedstrijd begon liet ze een nette oefening zien met een goede zolendraai. Als laatste onderdeel had ze balk. Na een paar keer inturnen is ze hier met alle vertrouwen in gegaan en liet een sterke oefening zien, goed voor een 2e plaats.
Ze werd uiteindelijk 1ste 🥇 in een deelnemersveld van 10

Merel (Senior G) begon goed op de balk. De onderdelen waren netjes en ze werd zelfs 1e op dit toestel. De vloer turnde ze goed met een mooie arabier salto erin. Ook op dit toestel werd ze 1e. Daarna de sprong. Twee keer een overslag. Een met mooie landing en een met een gekke landing. Als laatste de brug, voor haar het vervelendste toestel. Ze turnde genoeg elementen en eindigde de wedstrijd met een podium plaats.
Ze werd 1e 🥇 in een deelnemersveld van 10

Yvonne (Senior G) turnde de balk zonder gekke dingen. Zelf was ze wat onzeker over de fouetté draai. Door naar de vloer. De oefening ging goed en ze turnde netjes, zelfs goed genoeg voor een 3e plek. Op de sprong turnde zij twee keer een nette overslag wat voor de eerste sprong een 2e plek voor sprong in de meerkamp zorgde. De brug werd kort ingeturnd en de wedstrijd oefening ging goed, hier kwam ze op een mooie 3e plaats. Ook zij mocht het podium op.
Ze werd 2e 🥈 in een deelnemersveld van 10

Ook voor Daniëlle (Senior F) begon de wedstrijd op de balk. Ze turnde een nette oefening. Alleen bij de losse rol rolde ze naast de balk. Door naar de vloer. Met wat geïmproviseerde pasjes turnde ze een nette oefening, goed voor een 1e plaats op dit toestel. Het derde onderdeel was de sprong. Ze sprong een half in half uit en een overslag met trampoline. Beide sprongen een goede landing. Ook haar eerste sprong zorgde voor een eerste plaats op dit toestel in de meerkamp. Als laatste onderdeel de brug. Ze turnde de onderdelen netjes. Bij de 3/4e reus had ze een kort stopje omdat haar hand onder haar heup vast zat. Maar ze sloot af met een salto met goede landing. Goed genoeg voor een mooie 3e plaats.
Zij sloot de wedstrijd af met een 1e 🥇 plaats in een deelnemersveld van 12

En ook Sarina (Senior F) begon op de balk. Ze turnde een nette oefening. Alleen viel ook zij bij de losse rol van de balk af. Daarna door naar de vloer. De oefening zat er goed in. Ze turnde alle onderdelen netjes en de arabier salto ging goed. Goed voor een mooie 2e plek op dit toestel. Als derde kwam de sprong. Hier liet ze een nette overslag met plank zien, met een iets wat gekke landing. Als laatste de brug. De 3/4e reus met kromme benen, maar verder was de oefening netjes.
Ze kwam uit op een 5e plek in een deelnemersveld van 12

Drie keer goud en twee keer zilver voor Turning Winsum.