Goud en zilver op de eerste NTS-A wedstrijd!

25 januari 2020

In de 3e wedstrijdronde mocht Lotte (Junior D) het spits voor Turning Winsum afbijten, te beginnen met de vloer. Ze liet een keurige oefening zien. Helaas turnde ze twee keer een salto voorover, maar wel beide erg netjes. Hierdoor liet ze 0.5 pnt liggen door het missen van een eis. Door met de sprong (half in half uit), een nette sprong met wel een klein stapje met haar hand op de pegasus en een stap. Als derde toestel brug, hier turnde ze de hele oefening erg mooi door, geen grote fouten. Ze werd dan ook 2e op dit toestel. Als laatste de balk. Met een nieuwe opsprong en zonder grote fouten, op een enkel wiebeltje na, liet ze een keurige balkoefening zien! Ook op dit toestel werd ze keurig 2e.

Lotte werd uiteindelijk 2eūü•ą¬†in een deelnemersveld van 18

In ronde 4 waren Iris, Melissa en Kitty (allen Senior C) aan de beurt.
De drie dames begonnen op de vloer. Iris liet hier een keurige oefening zien zonder grote fouten. Goed genoeg voor een voorlopige 2e plek. Daarna mocht Melissa. Ook zij turnde een oefening zonder grote fouten. Wel maakte ze geen streksalto met halve draai maar een streksalto achter haar arabier. Hiermee liet ze 0.1 pnt liggen, dit was dus geen ramp. Als laatste was Kitty aan de beurt. Alle elementen zijn geteld alleen de landingen gingen niet helemaal goed. De streksalto met halve draai was wat laag en daardoor wat diep geland en met de overslag salto landde ze met een overstrekte knie, gelukkig heeft ze geen pijn.
Na een ronde rust moesten de meiden springen. Iris zag hier erg tegen op want ze wou graag Tsuki springen maar vind dit erg spannend. Gelukkig heeft ze het wel gedaan, ze deed het keurig! Ze landde wat diep maar ze stond in één keer stil! Een eerste plek op dit toestel! Ook Melissa had een keurige sprong (half in half uit), wel een klein sprongetje bij de landing. Kitty, eveneens half in half uit, had ook een nette sprong en stond in één keer stil. Goed voor een 4e plaats.
Door naar de brug. Iris mocht wederom beginnen en deed dit met een keurige oefening zonder stopjes. Ook Melissa liet een mooie oefening zien, met alleen een extra tussenzwaai na haar wippertje. Kitty turnde netjes in één keer door en liet hiermee ook een nette oefening zien. Wel werden bij alle drie de meiden de hoge opzwaaien niet geteld, dit kostte hen alle drie 0.5 pnt.
Als laatste de balk, hier moest Melissa beginnen. Zij liet een keurige oefening zien. Helaas wel met een val na haar boogje. Kitty kon, net als Melissa, haar radslag-radslag niet doorturnen maar bleef hiermee wel staan. Doordat ze geen verbinding van 2 acro-elementen in de oefening hadden lieten Melissa en Kitty hier 0.5 pnt liggen. Helaas viel Kitty met de losse rol en durfde ze de salto van de balk niet meer waardoor trainster Danielle even op de mat moest komen te staan voor ze hem deed. Ook dat kostte zure punten. Iris was als laatste aan de beurt en liet een mooie stabiele oefening zien zonder vallen en grote wiebels, goed voor een mooie 1e plek!

Iris werd na een zeer stabiele wedstrijd keurig 1eūü•á, Melissa 11e en Kitty 12e in een deelnemersveld van 24

Goed gedaan meiden!

Goud en zilver op de eerste NTS-A wedstrijd!