2e Plaatsingswedstrijd 3e divisie

10 februari 2020

Zaterdag 8 februari en zondag 9 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie plaats, in Dalen. Op zaterdag was het de beurt aan Lotte (Junior D), Kitty en Melissa (beide Senior C). Helaas kon Kitty niet meedoen en hadden we op zaterdag dus twee turnsters. Op zondag mocht Iris.W. (Senior C) zich van haar beste kant laten zien.
Met deze wedstrijd konden de meiden zich plaatsen voor de halve finale NK en voor de landelijke toestelfinales.

Lotte en Daniëlle vertrokken al vroeg naar Dalen. Lotte moest namelijk om 8.00u beginnen met de warming-up. Na de warming-up begon ze op de sprong.
Haar eerste sprong was een half in half uit. Bij de landing had ze een klein stapje. De tweede sprong was een nette overslag.
Als tweede toestel kwam de brug. Op de lage legger had ze een stopje na de kip en ze turnde een dubbele zolendraai, op de hoge legger herpakte ze de oefening en maakte deze, met toch nog een klein stopje, netjes af.
Door naar de balk. Deze oefening turnde ze heel stabiel zonder grote wiebels of val. Goed voor een keurige 5e plek op dit toestel.
Als laatste toestel kwam de vloer. De overslag-salto vond ze nog wat spannend, maar deze ging gelukkig goed. Bij een paar elementen maakte ze wat stapjes maar verder heeft ze erg netjes geturnd. De score van 10.200 (D3.6) viel dan ook ietwat tegen.
Lotte werd uiteindelijk 10e in een deelnemersveld van de 28 met een score van 41,550.

In de laatste wedstrijdronde van de dag was het de beurt aan Melissa.
Melissa begon op de vloer, hier liet ze een mooie oefening zien. Haar arabier salto half netjes uitgevoerd. Helaas was de score op dit toestel niet helemaal wat we van haar gewend zijn.
Daarna ging ze naar de sprong, dit ging haar goed af en ze eindigde zelfs als 6de in de meerkamp.
Vervolgens had ze de brug, dit is niet haar sterkste onderdeel, haar wippertje haalde ze gelukkig wel maar deze werd niet helemaal netjes uitgevoerd.
Als laatste toestel was de balk aan de beurt. Helaas had Melissa wat last van blokkades bij haar boogje waardoor ze deze niet heeft geturnd. Ook  kon ze niet door bij haar radslag-radslag waardoor ze een eis mistte (0.5pnt), hierdoor heeft ze helaas veel punten laten liggen.
Ze eindigde uiteindelijk als 14e in een deelnemersveld van 20.

Als laatste van onze turnsters turnde zondag Iris.W. haar wedstrijd. 3e divisie
Iris begon op de balk. Dat ging, op een paar wiebels bij de flikflak en de pirouette na, goed. Goed voor een eerste plaats op dit toestel.
Het tweede toestel, de vloer, ging ook goed. Ook hier geen grote fouten. Voldoende voor een keurige tweede plek op de vloer
Daarna de sprong. Hier had Iris wat gezonde spanning voor haar tsuki. Gelukkig ging dit goed, wel een beetje een diepe landing en ietwat kromme benen. Na de tweede sprong, half in half uit, een behoorlijke hup.
Als laatste de brug, ook die ging goed. De opzwaaien mogen nog wat hoger, maar voor nu goed genoeg, hiermee heeft ze een mooie eerste plaats op dit toestel binnen gesleept.
Iris werd uiteindelijk 1e 🥇 in een deelnemersveld van 20.

Hiermee kunnen we zeggen dan Iris (na op beide voorwedstrijden een eerste plaats binnen te slepen) door is naar de halve finale voor de meerkamp.
Melissa, Lotte en Kitty zullen niet door zijn aangezien er maar een stuk of 6/7 per wedstrijdgroep (verdeeld over beide wedstrijden) doorgaan.

Voor de toestelfinales geld dat Iris (1e en 2e op brug, 2x 1e op balk, 2e en 3e op vloer), waarschijnlijk een aantal toestelfinales heeft binnen gesleept.
Lotte, Melissa en Kitty hebben, zoals het nu lijkt helaas ook geen toestelfinale binnen gesleept.
De definitieve doorstroming volgt nog.

 

 

2e Plaatsingswedstrijd 3e divisie