Jongens gym en selectie

Gym jongens

Bij de instroomgroep-jongens starten we met verschillende grondvormen van bewegen. Vaak beginnen we met een speelse warming up, waarna we in groepjes of in 2-tallen de verschillende onderdelen oefenen. Springen op de pegasus of de kast;  zwaaien aan de ringen, de touwen of de trapeze, en rollen en duikelen; alles komt aan bod.

Dit wordt uitgebreid met gerichte oefeningen aan de echte jongenstoestellen binnen het turnen;  bijvoorbeeld steunend zwaaien aan de herenbrug, hangend zwaaien en draaien aan de rekstok of (emmer-)flanken op de paddenstoel.

Het doel is om de kinderen in uitdagende situaties de technieken aan te leren waarbij iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen en waarbij plezier, ongeacht niveau, altijd op nummer 1 moet staan.

Ook is er de mogelijkheid om twee keer per jaar mee te doen aan speciale jongenswedstrijden. Hier laat iedereen op zijn eigen niveau 6 oefeningen zien (mat, brug, rek, sprong, ringen en voltige) waarna je altijd met een mooi diploma en misschien zelfs met een medaille naar huis gaat!

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om eens te komen kijken? Je mag altijd 2 proeflessen mee komen doen! 

Selectie jongens

Bij de selectiegroep heb je de basisvormen goed onder de knie en worden de oefeningen steeds lastiger. Omdat je voor moeilijkere oefeningen veel kracht en lenigheid nodig hebt, wordt hier gericht op getraind. Overslagen op de vloer; salto’s op de trampoline en langzaam heffen tot handstand oefenen we bijna elke week.

Omdat deze selectiegroep groter is, en gezamenlijk traint met meisjes, wordt er in deze groep wel een stukje zelfstandigheid verwacht. Verder wordt er van de selectiegroep verwacht dat ze meedoen aan wedstrijden.