Beweegdiploma

Beweegdiploma

Beweegdiploma bij Turning Winsum

Sinds 12 maart 2015 mag Turning Winsum het Beweegdiploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) uitreiken.
Het Beweegdiploma is opgezet om peuters en kleuters op een juiste en veilige de basisvormen van het bewegen te leren. Dit gebeurt in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Er zijn twee niveau’s: Beweegdiploma 1 en Beweegdiploma 2.

Als uw kind alle onderdelen beheerst die gevraagd worden voor het Beweegdiploma dan ontvangt uw kind een uitnodiging voor een diplomafeestje. Voor het uitreiken van het Beweegdiploma organiseren wij een aparte activiteit “de beweegdiploma dag”. Tijdens deze activiteit laten de kinderen zien dat ze de gevraagde onderdelen beheersen.

Als uw zoon of dochter zo ver is dat hij/zij mee kan doen aan het diplomafeestje dan krijgt u daar een persoonlijke uitnodiging voor.

Over KNGU en het Beweegdiploma

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?
Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar eveneens zeer belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. Het kind kan in 10 tot 20 gymlessen het beweegdiploma behalen.

In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid wordt op deze leeftijd gelegd. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen.
Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.
Meer informatie over de KNGU en het Beweegdiploma is te vinden op de site van de KNGU.

Over Mercis en nijntje:

Dick Bruna tekende nijntje, internationaal bekend als miffy,  voor het eerst voor zijn eigen kinderen in 1955. Dit betekende het begin van vele avonturen. Inmiddels is nijntje bekend over de hele wereld en zijn er meer dan 85 miljoen prentenboekjes in meer dan 50 verschillende talen verschenen.

Mercis beheert sinds 1971 wereldwijd de auteursrechten van Dick Bruna en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van alle producten, waarvan speelgoed en boekjes het meest bekend zijn. Mercis is tevens de uitgever van de Nederlandse boekjes.