Selectie turnen jongens/heren en meisjes/dames

De jongste turnsters zullen via het Mini-turnen en/of de Kweekvijver doorstromen naar de selectie.

Selectie turnen

Heb je veel plezier in het turnen, een enorm doorzettingsvermogen, kun je zelf aan de slag met gegeven oefeningen/opdrachten en heb je aanleg om een goede turn(st)er te worden? Dan wordt je wellicht gevraagd voor onze selectiegroep.
Bij de selectiegroep heb je de basisvormen goed onder de knie en worden de oefeningen steeds lastiger. Omdat je voor moeilijkere oefeningen veel kracht en lenigheid nodig hebt, wordt hier gericht op getraind. Overslagen op de vloer; salto’s op de trampoline en langzaam heffen tot handstand oefenen we bijna elke week.
Van de selectiegroep wordt verwacht dat ze meedoen aan wedstrijden.

Onze selectie traint op de dinsdag (o.l.v. Daniëlle) en vrijdag (o.l.v. Vera en Wianda), afhankelijk van het niveau trainen selectieleden op één of beide dagen.
Tijdens de selectie groepen proberen we zo veel mogelijk assistentie te regelen zodat er heel veel gedaan kan worden in één les.

Jongens/Heren selectie

Onze turners in de selectie trainen op de vrijdag mee met onze meisjes/dames selectie.
Omdat deze selectiegroep groter is, en gezamenlijk traint met meisjes, wordt er in deze groep wel een stukje zelfstandigheid verwacht.

Meisjes/Dames selectie

Voor de turnsters hebben we een A- en een B-selectie. Onze turnsters komen op dit moment uit in de 2e t/m 6e divisie.
Op dit moment hebben we een zeer gevarieerde meisjes/dames selectie groep van 8 t/m 29 jaar.
Op de dinsdag trainen de meisjes/dames Jeugd/Junior/Senior, op de woensdag trainen de meisjes Instap/Pupil/Jeugd op vrijdag trainen alle selectieleden in twee verschillende groepen; meisjes Mini-instap/Instap/Pupil (t/m 10 jaar) (mini-turnen en kweekvijver) en meisjes/dames Jeugd/Junior/Senior (10 jaar en ouder).

Voor de turnsters van de B-selectie (5e en 6e divisie) geldt dat ze één keer in de week trainen. Deze meiden kiezen voor de dinsdag OF de vrijdag.
De turnsters in de A-selectie (2e, 3e en 4e divisie) trainen op de dinsdag en de vrijdag. Dit omdat er in de hogere niveaus meer trainingsuren nodig zijn om de elementen en oefenstof onder de knie te krijgen.

Dinsdag selectieVrijdag selectie

 

 

 

Onze selectie houdt ook haar eigen Instagram pagina bij!
@turningwinsumselectie

Hier worden regelmatig leuke en gekke filmpjes van vorderingen, bloopers en gezellige lessen geplaatst.