Verduidelijking oefenstof en jurering turnen dames (2013-2020)

Jurycursus

Als het je leuk lijkt kun je bij de KNGU een jurycursus volgen. Er zijn bij Turning Winsum meerdere juryleden. Ben je nieuwsgierig naar hun ervaringen dan kun je ze gerust even vragen..

Je hebt geen voorkennis nodig voor de cursus, maar de ervaring leert dat het wel zwaar kan zijn als je nog geen enkele kennis van turnen hebt. Als je vroeger zelf hebt geturnd of  je hebt je verdiept in het turnen van je kinderen, dan is het doorgaans goed te doen.

Jureren in de praktijk

Als je de cursus gedaan hebt dan mag je op wedstrijden jureren.  Als jurylid beoordeel samen met 1 of 2 ander(e) jurylid/-leden, één toestel. Vooraf krijg je alle benodigde informatie.

Is dit wat voor u?

Voor wie het leuk vindt om zich met turnen bezig te houden, is jureren een leuke bezigheid. Voor ouders is het een mooie gelegenheid betrokken te raken bij de sport van zoon of dochter. Het is dankbaar werk!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuur of selectieleiding.

Een juryopleiding duurt maximaal 18 uur en sluit je af met een examen. Naast de instructie-avonden zullen er opdrachten meegegeven worden om thuis te doen om zo het jureren onder de knie te krijgen. Voor de zelfstudie kun je uitgaan van gemiddeld twee uur per week gedurende de opleiding. De opleiding start altijd met de TD1 cursus als je deze hebt gehaald kunt je al verplichte oefenstof (D4 t/m D2) jureren. Voor de andere niveaus kunt u daarna nog de TD2 (Alle D, N3, N4, Supl. H t/m D) en de TD3 (Alle D, Alle N, alle Supplementen) cursus volgen.

Wij zijn altijd op zoek naar juryleden. Hoe meer juryleden hoe meer we kunnen rouleren en hoe minder druk er per persoon op onze juryleden en leiding wordt gelegd.