Goud, zilver én brons op de eerste NTS-C wedstrijd!

1 maart 2020

Op zaterdag 29 februari vond, in Middelstum, de eerste NTS-C wedstrijd plaats. In deze wedstrijd doen de meisjes Instap t/m Pupil in de niveau’s D4 t/m D2 hun best om zich te plaatsen voor de finale en tevens het Provinciaal Kampioenschap op zaterdag 16 mei.
Sanne en Nicole in de wedstrijdhal.

Sanne en Nicole (Pupil 2 D2) begonnen de wedstrijd mooi op tijd. Zij moesten al om acht uur aanwezig zijn in de sporthal in Middelstum. Lekker rondjes rennen om warm te worden. Dan even rekken en strekken, de opmars en daarna direct door naar de brug.
De brug ging goed bij beide meiden, geen grote fouten en geen gekke dingen, een goed begin.
Als tweede toestel de verschrikkelijke balk. Hier zagen de meiden erg tegenop. Beide meiden vonden het erg spannend om de koprol en handstand te doen, maar ze hebben het wel gedaan!
Als derde toestel was de lange mat. Deze oefening ging bij de meiden erg goed en netjes. Op dit toestel hadden de meiden, net als op de brug, geen grote fouten en geen gekke dingen.
Als laatste toestel hadden ze de sprong. Sanne had een mooie eerste sprong. Bij de tweede sprong viel ze naar achter op haar billen. Dat kost haar helaas veel punten.
Nicole had een weigering bij de eerste sprong, ze had wel de plankoline aangeraakt en dat betekend helaas een 0-sprong. De tweede sprong weer een weigering maar deze keer niks aangeraakt, dat betekend wel een vol punt aftrek maar gelukkig mocht ze deze sprong wél nog een keer doen. Deze laatste sprong ging gelukkig goed.
Hiermee sloten de meiden de wedstrijd af.

Niet helemaal de wedstrijd zoals de meiden het graag hadden gezien, toch zijn we trots op deze meiden. Ze hebben erg hun best gedaan.
Goed gedaan meiden!

Yasmijn tijdens haar balkoefening.

Daarna was het in de tweede ronde van deze wedstrijd de beurt aan Yasmijn (Pupil 2 D3).
Zij startte haar wedstrijd met de brug met ongelijke liggers. Een prima start, maar de inzet van de buikdraai was eigenlijk te goed, met als gevolg teveel vaart die ze vervolgens niet kon tegenhouden. Ze schoot door en stond toen naast de brug. Dit is helaas een val, die veel punten kost. Ze wist dit bij de balk echter prima te compenseren. Een oefening met koprol en zonder val leverde haar 11.533 ptn op, de 3e score in dit niveau. Daarna de vloer. Een hele mooie oefening, zelfs met een extra bonus omdat ze de 1/1 draaisprong turnde (11.467 ptn). Op het laatste toestel, de sprong behaalde ze een gemiddelde van 13.367 ptn.
Een hele mooie 7e plaats, met uiterst kleine verschillen met de 6e en 5e plaats.

In deze ronde zou ook Iris.S. meedoen maar zij kon door ziekte helaas niet meedoen deze keer. Beterschap Iris!

Sibylla op een mooie 3e plaats.

Na Yasmijn mocht, in ronde drie, Sibylla (Pupil 1 D3) laten zien wat ze kan.
Ze begon bij de mat. Ze leek haar zenuwen heel goed onder controle te hebben en oogde zeer ontspannen. Zeer geconcentreerd zette ze een matoefening neer die haar 12.033 ptn opleverde. Een prima start.
Na de mat wordt volgens vaste volgorde doorgewisseld naar de sprong. 2 Precies gelijke sprongen werden beoordeeld met 12.900 ptn.
Aangekomen bij de ongelijke brug, kon ze direct met inturnen beginnen. Een enorme schrik kreeg ze (en iedereen eromheen ook) toen haar handen losschoten in de voorzwaai en ze op haar rug op de grond achter de valmat lag. Gelukkig geen blessures en ze vervolgde haar wedstrijd heel erg dapper. Tijdens de wedstrijdoefening was er niets meer te merken van haar val even daarvoor en met 12.400 ptn wederom een score boven de 12 ptn.
Op naar de balk; altijd een zenuwentoestel, maar niet voor Sibylla. Haar 4e 12-score was een feit, nl. 12.000 ptn.

Het totaal van deze 4 erg mooie scores was uiteindelijk genoeg voor de 3e plaats 🥉 en een verdiende bronzen medaille.

Last but not least waren in ronde vier, die wat te laat begon, Iris.V., Leanne en Lynn aan de beurt. Normaal zijn deze meiden met z’n 4en maar Tessa moesten we, door een blessure, helaas missen bij deze wedstrijd. De insteek voor de wedstrijd was nu om 1e, 2e en 3e te worden. Het zou kunnen, maar dat zou wel heel bijzonder zijn.
Alle drie de meiden begonnen bij de sprong. Ze gaven direct hun visitekaartje af: alle drie ruim boven de 13 scorend, waren de sprongen uiteindelijk goed voor plaats 1, 2 en 3 op dit toestel.
De toon was gezet, door naar de brug. Voor de meiden niet zo’n lastig toestel. Keurige oefeningen voor alle drie met 2x een ruime 12 ptn en voor Lynn zelfs een 13.233 ptn.
De balk volgde, het meest stressvolle toestel “ever”. Ga ik wel of toch geen koprol doen en kies ik daarmee voor de malus. Er gaat op het moment dat de balk geturnd moet worden veel door de koppies heen. Lynn startte maar draaide direct na de opsprong de verkeerde kant op. Dan ligt de afsprong-mat verkeerd en moet je of onderdelen toevoegen (in dit geval een ½ draai om weer bij de mat te komen) of de afsprong doen waar geen mat ligt. Gelukkig was juf Vera erbij en die legde heel snel een klein matje neer waardoor ze haar afsprong toch kon maken. Iris en Lynn kozen voor de koprol en voerden hem prima uit. Leanne koos de malus omdat de koprol nog te vaak niet goed eindigt. Het risico op een val was te groot en daarmee zou een medaillekans verkeken zijn. Leanne en Iris behaalden samen ook hier de hoogste score van 12.900 ptn.
Als laatste nog de matoefening. Leanne turnt een bonus meer en haar D-score is daarmee iets hoger dan die van Iris en Lynn. Met een uiteindelijke score van 13.000 ptn ook op de mat een mooie 2e plaats . Lynn en Iris lieten ook een hele mooie oefening zien. Ze eindigden achter Leanne op de 3e en 4e plaats.
Nu alleen nog de prijsuitreiking. HOE spannend, wint er iemand een medaille? Of misschein wel 2? En zo ja, wie dan? De onderlinge verschillen waren zo klein, zouden ze er alle drie misschien staan.. Stilte in de zaal..
Categorie Instap niv. D2: 3e plaats: Lynn de Boer 🥉 van TURNING Winsum..! Op de 2e plaats, ook van TURNING: Leanne Zuidema 🥈.. En op de eerste plaats.. YESSS, ook van TURNING Winsum.. Iris Veenstra🥇.

Podium voor Turning Winsum: Leanne, Iris, en Lynn.

 

Wat een geweldige dag. Super gefeliciteerd meiden met jullie prestaties en prijzen!

Goud, zilver én brons op de eerste NTS-C wedstrijd!