Update coronamaatregelen! (13-10-20)

20 oktober 2020

Update coronamaatregelen!

13 oktober hebben we van het kabinet aangescherpte maatregelen gehoord die aanpassingen voor de sport vergen. Voor de leiding, sporters, andere clubleden en ouders staan hieronder deze aanpassingen die voor onze sport en TURNING Winsum gelden vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur.

De algemene maatregelen van de RIVM blijven gelden. Voor alle leeftijden geldt bij klachten blijf je thuis en je blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is of koorts of benauwdheidsklachten heeft.

Hieronder aanvullende maatregelen voor TURNING:

 • De kleedruimtes en douches zijn gesloten. Verzoek aan de sporters om zoveel mogelijk omgekleed naar de training te komen; ‘overkleding’ (jas/schoenen, trainingspak) wordt in de zaal in de tas gestopt en na afloop meegenomen naar de berging.
 • Voor binnengaan van het gebouw door de hoofddeur, worden de handen ontsmet met door de vereniging beschikbaar gestelde desinfecterende handgel of ontsmettingsmiddel. Leden wordt geadviseerd gelijk bij thuiskomst ook je handen te wassen.
 • Iedereen die 13 jaar of ouder is moet verplicht een mondkapje dragen in alle publieke ruimtes (en deze mogen af in de zaal). Voor de leiding en assistenten in de leeftijd van 18+ geldt dit niet; zij zijn verplicht de hele training/les een mondkapje of gezichtsscherm te dragen.
 • Voor binnenkomst doet elke leiding een gezondheidscheck bij de aanwezige sporters
 • Voor ouders is er helaas geen toegang tot de gebouwen (uitgezonderd zijn ouders die deel uitmaken van de groep ondersteuners tijdens de les, bv bij het klaarzetten van toestellen). Leden komen enkele minuten voor aanvang van de les naar de gymzaal en wachten buiten tot ze worden opgehaald door de leiding.
 • De lessen stoppen 5 minuten eerder zodat iedereen de tijd heeft zijn/haar spullen te pakken en te vertrekken door de zijdeur (dit is tegelijk het ventilatiemoment na afloop en voor aanvang van de volgende groep.
 • na afloop van de sportactiviteit dien je de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten
 • Toilet gebruik blijft toegestaan voor noodgevallen, maar liever thuis.
 • Omdat het gebruik van kleedkamers nu niet meer is toegestaan en daar dus geen overzicht meer gehouden hoeft te worden, vervalt de functie van corona coördinator weer.
 • T.a.v. de 1,5 meter afstand:
 •    Sporters van 18 jaar en ouder moeten ook tijdens het sporten 1,5 meter afstand houden t.o.v. alle andere sporters vanaf 13 jaar en ouder.
  Denk dan ook aan het wachten bij toestellen of bij magnesiumbakken bv. en het eten en drinken tijdens de training
 •    Bij sporten geldt de 1,5 meter afstand niet voor:
  – Kinderen tot en met 12 jaar: dus onderling geen afstand en ook van deze kinderen tot leden van andere leeftijdsgroepen
  – Personen t/m 17 jaar onderling
  – LET OP: dus wel afstand met mensen van 18 jaar en ouder.
 •    Voordat je de zaal inkomt moet de 1,5 meter afstand nageleefd worden (vanaf 13 jaar).
 •    Er wordt gekeken of er markeringen of id. aangebracht gaat worden hiervoor. Tot die tijd graag op eigen verantwoordelijkheid.
 • Voor sporters van 18 jaar en ouder geldt dat er gesport mag worden in groepjes van max 4 personen: Wel mag je tot een totaal van 30 personen komen zolang het maar groepjes van max 4 zijn altijd in dezelfde samenstelling.
 • Vangen mag indien het nodig is voor beoefening van de sport. Beperk de duur zoveel mogelijk voor sporters van 13 jaar en ouder en alleen met mondkapje/gezichtsscherm.

Wijzigingen vrijdag(selectie)lessen:

Voor de vrijdag gaan we tijdelijk een aanpassing doen aan de indeling / trainingstijden van de selectie en de turngroep. Omdat het onmogelijk is om de 1 ½ meter regel te handhaven boven de 18 jaar doordat dit gemengde groepen zijn (18+ en 18 -), gaat de volgende wijziging in per 23 oktober:

17.30 – 19.00 uur                Selectie groep tot 18 jaar
18.00 – 19.00 uur                Turngroep tot 18 jaar voegt bij selectie
19.15 – 20.45 uur                Selectie en turngroep leden vanaf 18 jaar

In de selectietraining op dinsdag zitten minder deelnemers en is er 1 groepje van 18+ is die altijd de 1.5m regel dient aan te houden. Graag vanuit alle deelneemsters hier aandacht voor.

We hopen hiermee iedereen voor de komende 4 weken voldoende te hebben ingelicht en op deze manier een zo veilig mogelijke omgeving voor onze trainers / trainster / leden en gezinnen te creëren.

Update coronamaatregelen! (13-10-20)