Medailleregen voor Turning Winsum

Geplaatst op: 16 februari 2020

De jaarlijkse Regiowedstrijd voor onze dames is altijd een lange dag waar veel van onze turnsters aan meedoen. Het is een gezellige en ontspannen wedstrijd waar het allemaal net even iets minder streng is dan op de officiële wedstrijden van de KNGU.

In de tweede wedstrijdronde was het de eer aan Norah (Instap D3), Iris.V., Leanne, Tessa, Lynn (Allen instap D2), Sibylla en Tara (Beide pupil 1 D3) om voor Turning Winsum het spits af te bijten. De dames deden het keurig, dat blijkt dan ook uit de geweldige uitslag:

Norah 3e 🥉
Iris.V. 1e🥇, Leanne 2e🥈, Tessa 3e🥉, Lynn 4e
Sibylla 1e 🥇, Tara 2e🥈

In de derde ronde mochten Lotte.S., Margje, Yasmijn (Allen pupil 2 D3), Nicole (Pupil 2 D2), Eliza (Pupil 2 D1), Esmee, Iris.B. (Beide Jeugd 1 D1), Marit.W. en Marit de G (Beide jeugd 2 G) hun oefeningen laten zien aan de jury. Ook deze dames deden het uitstekend, wat ook in de geweldige uitslag is terug te zien:

Lotte.S. 2e🥈, Margje 3e🥉, Yasmijn 6e
Nicole 2e🥈
Eliza 2e🥈
Esmee 2e🥈, Iris.B. 3e🥉
Marit.W. 1e🥇, Marit de G 3e🥉, Sarith 4e

Als laatste waren Angelina (Junior G), Natalie (Senior H), Yvonne, Merel (Beide senior G), Daniëlle, Sarina (Beide senior F), Lieke (Senior E) en Kitty (Senior D) aan de beurt. Ook hier een podiumpercentage van 100%!

Angelina 3e🥉
Natalie 2e🥈
Yvonne 2e🥈, Merel 3e🥉
Daniëlle 2e🥈, Sarina 3e🥉
Lieke 1e 🥇
Kitty 1e🥇

Met een mooie uitslag van 4 gouden🥇, 9 zilveren🥈 en 8 bronzen🥉 medailles konden we, na een lange dag, zeer tevreden en trots op al onze turnsters richting huis.
Uiteraard geldt voor iedereen, goed gedaan!!

2e Plaatsingswedstrijd 3e divisie

Geplaatst op: 10 februari 2020

Zaterdag 8 februari en zondag 9 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie plaats, in Dalen. Op zaterdag was het de beurt aan Lotte (Junior D), Kitty en Melissa (beide Senior C). Helaas kon Kitty niet meedoen en hadden we op zaterdag dus twee turnsters. Op zondag mocht Iris.W. (Senior C) zich van haar beste kant laten zien.
Met deze wedstrijd konden de meiden zich plaatsen voor de halve finale NK en voor de landelijke toestelfinales.

Lotte en Daniëlle vertrokken al vroeg naar Dalen. Lotte moest namelijk om 8.00u beginnen met de warming-up. Na de warming-up begon ze op de sprong.
Haar eerste sprong was een half in half uit. Bij de landing had ze een klein stapje. De tweede sprong was een nette overslag.
Als tweede toestel kwam de brug. Op de lage legger had ze een stopje na de kip en ze turnde een dubbele zolendraai, op de hoge legger herpakte ze de oefening en maakte deze, met toch nog een klein stopje, netjes af.
Door naar de balk. Deze oefening turnde ze heel stabiel zonder grote wiebels of val. Goed voor een keurige 5e plek op dit toestel.
Als laatste toestel kwam de vloer. De overslag-salto vond ze nog wat spannend, maar deze ging gelukkig goed. Bij een paar elementen maakte ze wat stapjes maar verder heeft ze erg netjes geturnd. De score van 10.200 (D3.6) viel dan ook ietwat tegen.
Lotte werd uiteindelijk 10e in een deelnemersveld van de 28 met een score van 41,550.

In de laatste wedstrijdronde van de dag was het de beurt aan Melissa.
Melissa begon op de vloer, hier liet ze een mooie oefening zien. Haar arabier salto half netjes uitgevoerd. Helaas was de score op dit toestel niet helemaal wat we van haar gewend zijn.
Daarna ging ze naar de sprong, dit ging haar goed af en ze eindigde zelfs als 6de in de meerkamp.
Vervolgens had ze de brug, dit is niet haar sterkste onderdeel, haar wippertje haalde ze gelukkig wel maar deze werd niet helemaal netjes uitgevoerd.
Als laatste toestel was de balk aan de beurt. Helaas had Melissa wat last van blokkades bij haar boogje waardoor ze deze niet heeft geturnd. Ook  kon ze niet door bij haar radslag-radslag waardoor ze een eis mistte (0.5pnt), hierdoor heeft ze helaas veel punten laten liggen.
Ze eindigde uiteindelijk als 14e in een deelnemersveld van 20.

Als laatste van onze turnsters turnde zondag Iris.W. haar wedstrijd. 3e divisie
Iris begon op de balk. Dat ging, op een paar wiebels bij de flikflak en de pirouette na, goed. Goed voor een eerste plaats op dit toestel.
Het tweede toestel, de vloer, ging ook goed. Ook hier geen grote fouten. Voldoende voor een keurige tweede plek op de vloer
Daarna de sprong. Hier had Iris wat gezonde spanning voor haar tsuki. Gelukkig ging dit goed, wel een beetje een diepe landing en ietwat kromme benen. Na de tweede sprong, half in half uit, een behoorlijke hup.
Als laatste de brug, ook die ging goed. De opzwaaien mogen nog wat hoger, maar voor nu goed genoeg, hiermee heeft ze een mooie eerste plaats op dit toestel binnen gesleept.
Iris werd uiteindelijk 1e 🥇 in een deelnemersveld van 20.

Hiermee kunnen we zeggen dan Iris (na op beide voorwedstrijden een eerste plaats binnen te slepen) door is naar de halve finale voor de meerkamp.
Melissa, Lotte en Kitty zullen niet door zijn aangezien er maar een stuk of 6/7 per wedstrijdgroep (verdeeld over beide wedstrijden) doorgaan.

Voor de toestelfinales geld dat Iris (1e en 2e op brug, 2x 1e op balk, 2e en 3e op vloer), waarschijnlijk een aantal toestelfinales heeft binnen gesleept.
Lotte, Melissa en Kitty hebben, zoals het nu lijkt helaas ook geen toestelfinale binnen gesleept.
De definitieve doorstroming volgt nog.

 

 

16 t/m 23 februari voorjaarsvakantie.

Geplaatst op: 7 februari 2020

Van 16 t/m 23 februari zullen er geen lessen zijn i.v.m de voorjaarsvakantie. Vanaf maandag 24 februari bent u weer van harte welkom bij (één van) onze lessen.
Fijne vakantie!

Goud en zilver op de eerste NTS-A wedstrijd!

Geplaatst op: 25 januari 2020

In de 3e wedstrijdronde mocht Lotte (Junior D) het spits voor Turning Winsum afbijten, te beginnen met de vloer. Ze liet een keurige oefening zien. Helaas turnde ze twee keer een salto voorover, maar wel beide erg netjes. Hierdoor liet ze 0.5 pnt liggen door het missen van een eis. Door met de sprong (half in half uit), een nette sprong met wel een klein stapje met haar hand op de pegasus en een stap. Als derde toestel brug, hier turnde ze de hele oefening erg mooi door, geen grote fouten. Ze werd dan ook 2e op dit toestel. Als laatste de balk. Met een nieuwe opsprong en zonder grote fouten, op een enkel wiebeltje na, liet ze een keurige balkoefening zien! Ook op dit toestel werd ze keurig 2e.

Lotte werd uiteindelijk 2e🥈 in een deelnemersveld van 18

In ronde 4 waren Iris, Melissa en Kitty (allen Senior C) aan de beurt.
De drie dames begonnen op de vloer. Iris liet hier een keurige oefening zien zonder grote fouten. Goed genoeg voor een voorlopige 2e plek. Daarna mocht Melissa. Ook zij turnde een oefening zonder grote fouten. Wel maakte ze geen streksalto met halve draai maar een streksalto achter haar arabier. Hiermee liet ze 0.1 pnt liggen, dit was dus geen ramp. Als laatste was Kitty aan de beurt. Alle elementen zijn geteld alleen de landingen gingen niet helemaal goed. De streksalto met halve draai was wat laag en daardoor wat diep geland en met de overslag salto landde ze met een overstrekte knie, gelukkig heeft ze geen pijn.
Na een ronde rust moesten de meiden springen. Iris zag hier erg tegen op want ze wou graag Tsuki springen maar vind dit erg spannend. Gelukkig heeft ze het wel gedaan, ze deed het keurig! Ze landde wat diep maar ze stond in één keer stil! Een eerste plek op dit toestel! Ook Melissa had een keurige sprong (half in half uit), wel een klein sprongetje bij de landing. Kitty, eveneens half in half uit, had ook een nette sprong en stond in één keer stil. Goed voor een 4e plaats.
Door naar de brug. Iris mocht wederom beginnen en deed dit met een keurige oefening zonder stopjes. Ook Melissa liet een mooie oefening zien, met alleen een extra tussenzwaai na haar wippertje. Kitty turnde netjes in één keer door en liet hiermee ook een nette oefening zien. Wel werden bij alle drie de meiden de hoge opzwaaien niet geteld, dit kostte hen alle drie 0.5 pnt.
Als laatste de balk, hier moest Melissa beginnen. Zij liet een keurige oefening zien. Helaas wel met een val na haar boogje. Kitty kon, net als Melissa, haar radslag-radslag niet doorturnen maar bleef hiermee wel staan. Doordat ze geen verbinding van 2 acro-elementen in de oefening hadden lieten Melissa en Kitty hier 0.5 pnt liggen. Helaas viel Kitty met de losse rol en durfde ze de salto van de balk niet meer waardoor trainster Danielle even op de mat moest komen te staan voor ze hem deed. Ook dat kostte zure punten. Iris was als laatste aan de beurt en liet een mooie stabiele oefening zien zonder vallen en grote wiebels, goed voor een mooie 1e plek!

Iris werd na een zeer stabiele wedstrijd keurig 1e🥇, Melissa 11e en Kitty 12e in een deelnemersveld van 24

Goed gedaan meiden!

Drie keer goud en twee keer zilver voor Turning Winsum.

Geplaatst op: 19 januari 2020

Zaterdag 18 januari was in Bellingwolde de eerste voorwedstrijd voor al onze NTS-B meiden. Voor sommige meiden was dit de allereerste wedstrijd, voor anderen één van de vele en voor weer anderen was dit de eerste wedstrijd na een lange tijd geen wedstrijden meer geturnd te hebben. Kortom, het beloofde een spannende maar ook zeker erg leuke en gezellige dag te worden. In deze wedstrijd streden de meiden niet alleen om een podium plek, het is ook de eerste wedstrijd voor de doorstroming naar de finale (provinciaal kampioenschappen) en naar de toestelfinales. Elk toestel telt dus zeker mee, ook als de rest wat minder goed is gegaan. 

In de eerste ronde mochten Eliza en Sarith het spits afbijten.

Eliza (Pupil 2 D1) opende haar wedstrijd op de brug. Helaas viel ze door met de buikdraai waardoor ze er een dubbele buikdraai van maakte. Verder liet ze gelukkig een nette oefening zien. Daarna door met de balk, hier moest ze met de radslag de balk eventjes verlaten. Als derde toestel de vloer. Hier liet ze een nette oefening zien zonder grote fouten wat haar een mooie 3e plek op dit toestel opleverde. Als laatste moest Eliza springen, dit deed ze keurig.
Eliza werd 5e in een deelnemersveld van 10

Sarith (Jeugd 2 G) begon op de balk. Helaas moest ook zij vroegtijdig de balk verlaten, wat punten kost. Als tweede toestel de vloer. Een nette vloer wat haar zelfs een mooie 5e plaats opleverde! Vervolgens had ze de sprong. Helaas ging dit niet zoals gepland en raakte ze met haar handen de mat aan. De tweede sprong was netjes. Als laatste toestel de brug, hier liet ze een nette oefening zien.
Sarith werd uiteindelijk 16e in een deelnemersveld van 16


Vervolgens waren in de derde wedstrijdronde Iris.B, Esmee, Yara, Lara en Angelina aan de beurt.

Esmee (Jeugd 1 D1) begon op de balk. Hier turnde zij een goede oefening. Een wiebel bij de radslag zorgde helaas voor een val. Verder netjes geturnd en de oefening afgesloten met een mooie salto a.o. Daarna kwam de vloer. Hier turnde ze een mooie nette oefening. Door naar de sprong. Na een paar keer inspringen was ze er wel klaar voor. Ze sprong twee keer een goede overslag. Als laatste kwam de brug. Ze turnde netjes en had alle onderdelen erin. De wegzet salto was nog spannend maar die ging prima.
Ze eindigde de wedstrijd als 12e in een deelnemersveld van 17

Ook Iris.B. (Jeugd 1 D1) begon op de balk. De oefening begon goed en ze turnde netjes. De radslag vond ze nog steeds erg spannend en ze viel hiermee van de balk af. Ze sloot af met een mooie salto a.o. Door naar de vloer. De oefening ging goed en er werden geen onderdelen vergeten. Daarna kwam de sprong. Ze sprong twee keer een goede overslag over de pegasus. Als laatste onderdeel de brug. Deze turnde ze netjes, met een paar stopjes. Hiermee sloot ze de wedstrijd af.
Ze werd 16e in een deelnemersveld van 17

Angelina (Junior G) begon haar wedstrijd op Balk. Hier turnde zij een nette oefening, alle onderdelen zaten erin. Daarna door naar vloer. Op dit toestel werd ze 2e. Ze was de oefening een beetje vergeten maar het improviseren ging goed. Haar volgende toestel was de sprong, ze liet twee keer een mooie overslag zien. Als laatste toestel de brug. Dit was voor haar het spannendste onderdeel. Bij de salto af kreeg ze een handje hulp. De uitslag was spannend.
Ze eindigde op het podium met een 2e 🥈 plaats in een deelnemersveld van 7

Yara (Junior F), turnde als eerste sprong hier liet ze een nette overslag zien. Daarna turnde ze brug, ze liet een mooie brug oefening zien met een mooie salto af. Daarna turnde ze balk hier liet ze ook een goede oefening zien zonder vallen en zonder grote fouten. Als laatste turnde ze vloer, haar arabier flikflak ging goed. Helaas viel ze bij haar salto voorover.
Ze werd uiteindelijk 8ste in een deelnemersveld van 25

Ook Lara (Junior F), turnde als eerste de sprong hier turnde ze een prima overslag. Daarna turnde ze brug ze had een beetje moeite met het ophurken, met inturnen ging na een paar keer proberen wel goed. Helaas, toen het tijd was voor de wedstrijd, viel ze toch maar heeft zichzelf goed herpakt en verder netjes geturnd, daarna turnde ze de balk ook dit ging goed en deed ze zonder vallen. Deze oefening was dan ook goed voor een mooie 5e plek.  Als laatste had ze vloer dit turnde ze erg netjes met een mooie arabier flikflak en salto voorover.
Ze werd uiteindelijk 11de in een deelnemersveld van 25

Eline, Yvonne, Merel, Daniëlle en Sarina sloten de wedstrijd af en mochten in de vierde en laatste wedstrijdronde laten zien wat ze in huis hebben.

Eline (Junior E) begon op de vloer. In het begin nog een beetje onzeker over haar arabier flikflak salto, maar zodra de wedstrijd begon voerde ze deze super goed uit en ze turnde een mooie vloer, zelfs goed genoeg voor een 1e plek! Daarna turnde ze sprong en liet 2 mooie sprongen zien. Half in heel uit als eerste sprong en als 2de een overslag. Met haar eerste sprong wist ze zelfs ook op dit toestel een 1e plek binnen te halen. Toen kwam brug, dit is een van haar sterkste onderdelen, in het begin nog wat bang om door te vallen bij de zolendraai maar toen de wedstrijd begon liet ze een nette oefening zien met een goede zolendraai. Als laatste onderdeel had ze balk. Na een paar keer inturnen is ze hier met alle vertrouwen in gegaan en liet een sterke oefening zien, goed voor een 2e plaats.
Ze werd uiteindelijk 1ste 🥇 in een deelnemersveld van 10

Merel (Senior G) begon goed op de balk. De onderdelen waren netjes en ze werd zelfs 1e op dit toestel. De vloer turnde ze goed met een mooie arabier salto erin. Ook op dit toestel werd ze 1e. Daarna de sprong. Twee keer een overslag. Een met mooie landing en een met een gekke landing. Als laatste de brug, voor haar het vervelendste toestel. Ze turnde genoeg elementen en eindigde de wedstrijd met een podium plaats.
Ze werd 1e 🥇 in een deelnemersveld van 10

Yvonne (Senior G) turnde de balk zonder gekke dingen. Zelf was ze wat onzeker over de fouetté draai. Door naar de vloer. De oefening ging goed en ze turnde netjes, zelfs goed genoeg voor een 3e plek. Op de sprong turnde zij twee keer een nette overslag wat voor de eerste sprong een 2e plek voor sprong in de meerkamp zorgde. De brug werd kort ingeturnd en de wedstrijd oefening ging goed, hier kwam ze op een mooie 3e plaats. Ook zij mocht het podium op.
Ze werd 2e 🥈 in een deelnemersveld van 10

Ook voor Daniëlle (Senior F) begon de wedstrijd op de balk. Ze turnde een nette oefening. Alleen bij de losse rol rolde ze naast de balk. Door naar de vloer. Met wat geïmproviseerde pasjes turnde ze een nette oefening, goed voor een 1e plaats op dit toestel. Het derde onderdeel was de sprong. Ze sprong een half in half uit en een overslag met trampoline. Beide sprongen een goede landing. Ook haar eerste sprong zorgde voor een eerste plaats op dit toestel in de meerkamp. Als laatste onderdeel de brug. Ze turnde de onderdelen netjes. Bij de 3/4e reus had ze een kort stopje omdat haar hand onder haar heup vast zat. Maar ze sloot af met een salto met goede landing. Goed genoeg voor een mooie 3e plaats.
Zij sloot de wedstrijd af met een 1e 🥇 plaats in een deelnemersveld van 12

En ook Sarina (Senior F) begon op de balk. Ze turnde een nette oefening. Alleen viel ook zij bij de losse rol van de balk af. Daarna door naar de vloer. De oefening zat er goed in. Ze turnde alle onderdelen netjes en de arabier salto ging goed. Goed voor een mooie 2e plek op dit toestel. Als derde kwam de sprong. Hier liet ze een nette overslag met plank zien, met een iets wat gekke landing. Als laatste de brug. De 3/4e reus met kromme benen, maar verder was de oefening netjes.
Ze kwam uit op een 5e plek in een deelnemersveld van 12