Recreatief turnen jongens

Hier vind u meer informatie over turnen voor jongens bij Turning Winsum.

Bij de instroomgroep-jongens starten we met verschillende grondvormen van bewegen. Vaak beginnen we met een speelse warming-up, waarna we in groepjes of in 2-tallen de verschillende onderdelen oefenen. Springen op de pegasus of de kast;  zwaaien aan de ringen, de touwen of de trapeze, rollen en duikelen; alles komt aan bod.

Dit wordt uitgebreid met gerichte oefeningen aan de echte jongenstoestellen binnen het turnen; bijvoorbeeld steunend zwaaien aan de herenbrug, hangend zwaaien en draaien aan de rekstok of (emmer-)flanken op de paddenstoel.

Het doel is om de kinderen in uitdagende situaties de technieken aan te leren waarbij iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen en waarbij plezier, ongeacht niveau, altijd op nummer 1 moet staan.

Ook is er de mogelijkheid om twee keer per jaar mee te doen aan speciale jongenswedstrijden. Hier laat iedereen op zijn eigen niveau 6 oefeningen zien (mat, brug, rek, sprong, ringen en voltige) waarna je altijd met een mooi diploma en misschien zelfs met een medaille naar huis gaat!

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om eens te komen kijken? Je mag altijd 2 proeflessen mee komen doen!

Mocht een jongen meer kunnen of willen dan kan hij wellicht worden gevraagd voor onze selectie.