Mini-turnen en Kweekvijer

Hoe maak je een technisch goede handstand? Wanneer is de borstwaartsom perfect en hoe blijf je nou eigenlijk op de balk staan? Dit is wat we onze jongste leden willen leren in de lessen Mini-turnen en Kweekvijver.
Voor onze jongste meisjes die graag al echt willen turnen en extra uren willen maken bieden wij de mogelijkheid om op de vrijdagmiddag (16.00u-17.30u) een extra les te volgen. Omdat deze meisjes volgens ons nog te jong zijn om echt mee te draaien in de selectie maar we ze niet de mogelijkheid willen afnemen om extra te kunnen trainen bieden we voor deze meisjes een speciale les aan, gegeven door Vera en Wianda.

Mini-turnen (meisjes t/m 8 jaar)

Het “mini-turnen” is ontstaan door de vraag van jonge meisjes (groep 1 t/m 3) die naast het “gymmen” ook graag meer uitdaging wilden en “echte turnsters willen worden”. De naam Mini-turnen komt voort uit de leeftijdscategorie waarin deze meisjes turnen; mini-instap.
In deze lessen zal het voornamelijk gaan om de basis van het turnen, de juiste houdingen en technieken en zullen de meisjes hun eerste wedstrijdoefeningen aangeleerd krijgen.

Kweekvijver (meisjes 8 t/m 10 jaar)

Het jaar waarin de meisjes geen mini-instap meer zijn maar instap (8 jaar) is het jaar waarin ze niet meer bij het Mini-turnen maar bij de kweekvijver horen. In de kweekvijver bouwen we verder op de basis die de meisjes bij het Mini-turnen hebben geleerd en proberen we de meisjes klaar te stomen voor de selectie. Hierdoor ontstaat er een geleidelijke opbouw in de elementen, houdingen en de technieken. Langzaam aan zullen de meisjes steeds meer bezig gaan met overslagen en flikflakken in plaats van handstanden en koprollen.
Geleidelijk zullen de meisjes meer meedraaien met de selectie en zo ontstaat er een goede band tussen onze jongste en oudste leden.